WordPress plugins. Je kunt niet zonder terwijl je er toch niet té veel wilt gebruiken. Vaak wordt mij gevraagd wat mijn favoriete wordpress plugins zijn. Daarnaast wordt je tijdens het googelen overstroomd met lijstjes: “The best wordpress plugins of 2016!”, “The ten must use plugins off this fall.” Etc.

Tijd voor mijn eigen lijstje. Ik hoop dat je er wat aan hebt.

Yoast SEO

Dit is zonder twijfel de SEO plugin. Hij is ook nog eens van Nederlandse afkomst. Je kunt hierbij alle on page SEO aanpakken. Snippets schrijven, tips bij teksten, XML-sitemaps, koppeling met Webmastertools, optimaliseren van afbeeldingen, titels en nog veel meer. Deze plugin is een musthave!

W3 Total Cache

Deze plugin is een eigen blog op zichzelf waard. De mogelijkheden zijn eindeloos. Wil je graag je website versnellen? Dan is W3 Total Cache the way to go. De functies die ik standaard gebruik zijn de browser caching, scripts samenvoegen, en scripts verkleinen. Hierdoor laadt je website binnen no time in 2 seconden.

Tiny Png WordPress Plugin

Maak je website sneller door de optimalisatie van je JPEG en PNG-afbeeldingen. Deze plugin optimaliseert automatisch al je afbeeldingen door gebruik te maken van de populaire compressiediensten TinyJPG en TinyPNG. Het grote voordeel is dat je 500 afbeeldingen per maand gratis en automatisch kunt verkleinen. Je hoeft dus minder na te denken over wat je uploadt. Daarnaast is er ook een photoshop extensie te koop. Dit is echt een aanrader!

Akismet – Anti Spam

Akismet is een plugin die je blog spamvrij maakt. Hierdoor staat je adminpagina niet meer vol met Chinese reacties of fantastische aanbiedingen. De plugin checkt automatisch elke comment en filtert op spam.

Contact Form 7

Ik heb tijden gebruik gemaakt van Ninja Forms. Na verloop van tijd heb ik er een hekel aan gekregen en ben ik overgestapt naar Contact Form 7. Het is de een straight forward plugin die doet wat het beloofd. Niets meer en niets minder. De formulieren zijn eenvoudig, flexibel en worden ondersteund door meerdere externe partijen.

SiteOrigin Page Builder

Page Builders zijn geweldig en verschrikkelijk. Het maakt het opbouwen van de content in een pagina extreem makkelijk en snel. Het levert alleen ook vaak problemen op doordat mensen demo content van een thema inladen en als resultaat een verschrikkelijk trage backend krijgen. De pagebuilder plugin waar ik het liefst mee werk is die van SiteOrigin omdat hij is opgebouwd uit widgets.

Woocommerce

Woocommerce kan niet missen in dit lijstje. Verder toelichting is denk ik niet nodig.

Advanced Custom Fields

Dit is een prima oplossing voor het snel mogelijk maken van aanpasbare content. Je kunt verschillende velden in het thema inbouwen dankzij advanced custom fields zoals tekst, een wysiwyg editor, bestanden, links, buttons en nog veel meer.

  • Neem contact op

    Heb je vragen over deze post? Twijfel niet!