Vroeger, vroeger was alles beter. Voor 24 november 2015 stond ik bekend als een ambitieuze, soms hardwerkende student met ondernemende ambities. Misschien wat minder bekend, maar wel beoordeeld op kwaliteiten en prestaties. Dit artikel gaat over de veranderingen die je doormaakt als bekende Deventenaar: Glamour van de Stentor, paparazzi van DTV en de stress van presteren in een bijna volle kleine zaal.

Ik zal nooit meer vergeten wat het diepste punt in de oceaan is. De Marianentrog, ongeveer 11 kilometer diep. Dit was de vraag waarmee ik mijn tegenslimmerik Maaike Wientjes te slim af was en mijzelf onsterfelijk maakte als de eerste Slimste Student van Deventer. Dat ik het eigenlijk niet zo goed deed en niet wist wat de langste rivier ter wereld is, was niet belangrijk.

Direct na de wedstrijd begon de gekkigheid. Telefoontjes van de krant, interviews, tientallen e-mails en nog net geen uitnodiging voor DWDD. Vanaf nu was ik niet meer Mischa de student maar de Slimste Student van Deventer. “Je weet wel die ene jongen.. Die slimmerik..” Zelfs de directeur van mijn academie wist ineens wie ik was. Dat zijn toch mensen die je normaal gesproken als doorsnee student nooit ontmoet. =)

Nu bijna een jaar later kijk ik af en toe nog naar de trofee, die trots op mijn kast staat. Stiekem voel ik mezelf dan toch een beetje in een gat vallen. Afgestudeerd en binnenkort ex-slimste. Geen studiefinanciering en geen faam. Gewoon “saai” serieuze dingen doen. Een mogelijkheid om dezelfde rush nog een keer mee te maken is er niet. Helaas mag ik de titel niet verdedigen.

Even serieus, de Slimste Student 2015 was gewoon een top avond. Het was fantastisch geregeld door Pro Deo en Nescio, die ondanks dat ik geen lid was niet te beroerd waren om mij een van de beste avonden in mijn studententijd te geven. Ik zou graag elke student, ondanks het risico van alle aandacht, willen aanraden om zich aan te melden voor de tweede editie.

En als je dan toch net als ik verrassend wint dan staat het nog leuk op je cv ook!

May the odds be ever in your favor

Mischa Groenen
(ex-slimste)

  • Neem contact op

    Heb je vragen over deze post? Twijfel niet!